Bissch Johan Bonny te gast 22/2/2009 - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Bissch Johan Bonny te gast 22/2/2009

Parochie > Parochie Activiteiten

Viering op 22 februari 2009 met de nieuwe Bisschop Johan Bonny


De leden van het PT werden  enkele dagen voor deze dag bericht via onze pastoor Didier dat de katholieke Indonesische Gemeenschap van Antwerpen ( KKIA) Monseigneur Bony hadden uitgenodigd  voor de gezamenlijke eucharistieviering van de Indonesische en Vlaamse gemeenschap.
Wij waren dus blij verrast dat onze bisschop van Antwerpen op zondag 22 februari de eucharistieviering zou voorgaan. Ondanks dat er geen aankondiging in het parochieblad gebeurde, was er toch heel wat volk komen opdagen. Met een kort welkomstwoord vanwege Pastoor Didier, de Indonesische gemeenschap en Frieda Blomme vanwege het PT werd onze Bisschop verwelkomt. Het werd een eucharistieviering zoals we gewend waren, zonder veel glitter. Eenvoudig, en een viering opgeluisterd door het KKIA koor  met Indonesische kerkgezangen en samen met de kinderen die ook hun steentje hadden bijgedragen Op elke vierde zondag van de maand komt de Indonesische gemeenschap samen om de Heilige mis te vieren in hun eigen taal, het Indonesisch.  Twee tot drie keer per jaar wordt een gezamenlijke mis georganiseerd in de kerk .  Dat de bisschop zelf de mis is voorgegaan gaf  iedereen een  blij gevoel
Het geheel kreeg nog meer betekenis door de aanwezigheid van  de ambassadeur van Indonesië en zijn vrouw.

Na de viering nam Monseigneur deel aan het middagmaal die klaargemaakt werd door de Indonesische dames. In Rome ontving hij ook de Indonesische gemeenschap in het Belgisch College, waar hij directeur was. Het Indonesisch eten was hem dus niet vreemd meer.  
Het was een erg geslaagde dag

Monseigneur Bonny, u heeft voor altijd onze harten veroverd.
(Lan Kartawiadi)

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu