Verslag - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag

Wijkcomité > Wijkfeest 2012

EEN GESLAAGD WIJKFEEST !!
op 5 -13 en 14 oktober 2012


Vrijdag 5 oktober werd gestart met een culturele avond met het optreden van Barbara Dex. Een  67 tal mensen kwamen opdagen en, al was de opkomst nu niet zo enorm, iedereen genoot van de mooie nummers die Barbara Dex ons bracht. Een repertoire dat voornamelijk Engelstalige nummers omvatte met hier en daar ook enkele Nederlandse talige. Zij bracht liedjes met inhoud, country  & westerngetinte, soms ook wat rock & roll van gekende grote zangers en zangeressen.   We mogen zeker ook de twee muzikanten niet vergeten:   de ene op de akoestische gitaar en de andere muzikant een virtuoos op het keyboard. Een fijne avond, zeker ook omdat Barbara de liedjes aan elkaar praatte. Na het optreden kon iedereen die dat wou nog even op de foto met Barbara en eventueel een CD aanschaffen. Een fijne dame om mee samen te werken, was het antwoord van de geluidstechnici Wim en Nic.

Zaterdag 13 oktober: een miezerige, regenachtige dag. In de namiddag werd er de tradionele rommelmarkt gehouden, waar toch nog heel wat volk is op afgekomen. Vanaf 18 u startte dan de kaasavond: 98 ingeschrevenen, een ware overrompeling. 24 kg kaas werd afgeleverd,  in verschillende soorten. De dames”kaassnijders”  hadden heel wat werk om de juiste stukjes voor te snijden. Gezelligheid troef dankzij de fijne kazen en de sfeervolle locatie.
Om 20 u werd dan de jaarlijkse wijkkwis onder leiding van quizmaster Wim gelanceerd. Ook dit jaar hebben heel wat ploegen ingeschreven: 14, zodat het totaal op een 66 quissers kwam. Vragen over actualiteit, geschiedenis, sport, algemene kennis werden nog verrijkt met een ABC-tafelronde, een logo-ronde en tot afsluiting een muzikaal gedeelte ‘Schoon Vlaams’. Er werd heel wat nagedacht en gedronken, en rond 22.30 u konden we de uitslag en de winnaar bekend maken: 1; De Gardenisas met  102 punten, 2de: Catekwisten 100 punten en op 3: Kwistenie met 99 punten. Proficiat aan de eersten en zeker ook aan de laatste ploegen. Meedoen, iets bijleren en een gezellige avond doorbrengen is belangrijke dan winnen.

Zondag 14 oktober: kiesdag. De rommelmarkt werd al om 9.30 geopend, wegwijzers op de speelplaats loodsten kiezers om eens een bezoekje te brengen aan onze rommelmarkt. Vanaf 12 u konden  een 53 eters genieten van een fijne maaltijd. Een keuze uit vis of vlees, met vooraf een heerlijke tomatensoep, en een fijn gebak als dessert. In de namiddag werden er dan weer heerlijke pannenkoeken geserveerd. Rond 16 u werd het eindsignaal gegeven en ook   de opruiming  kon beginnen.
Drie dagen wijkfeest die zonder de inzet van de vele vrijwilligers niet mogelijk was,leidde tot een mooie opbrengst. Als voorzitter wil ik hier iedereen nog eens hartelijke danken voor  al het verrichte werk voor, tijdens en na de feesten. En natuurlijk mogen we onze sponsors en al de bezoekers niet vergeten die er waren om mee te vieren. Bedankt

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu