Verslag - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag

Wijkcomité > Wijkfeest 2013
 

WIJKFEESTEN 2013


Wat kunnen we zeggen over de wijkfeesten die gehouden werden op 4, 19 en 20 oktober in één woord: fantastisch !!

Vrijdag 4 oktober

Startdag van ons wijkfeest met het optreden van Willem Vermandere in de polyvalente zaal. Een bomvolle zaal, een zeer aandachtig luisterend publiek en kleinkunst met de grote K. Meer moest het niet zijn om een fijne sfeervolle avond te worden. Willem Vermandere bracht in zijn sappig westvloams  prachtige pareltjes van liederen met fijne teksten, gedichten, en anekdotes. Puur genieten van deze Vlaamse kunstenaar in een sfeervol verlicht podium. Bij heel zijn repertoire mocht natuurlijk " Blanche en zen peerd" niet ontbreken. Nieuwe liedjes werden afgewisseld met mooie bindteksten. Tijdens de pauze was het een overrompeling aan de bar, maar dank zij het perfect werkend team van de tuinwijk, bijgestaan door een aantal vrijwilligers, werd iedereen in een mum van tijd bediend.  Ook in het tweede deel bewees Willem Vermandere dat hij een zeer goed muzikant is: gitaar, hobo, dwarsfluit en accordeon, geen enkel instrument kon onze zanger/muzikant een steen in de weg leggen.
Na een optreden van ongeveer 2 keer 50 min, eindigde dit concert. Iedereen was er stil van. En voor diegene die dit wilden,  kon men nog wat Cd of DVD's,  boeken aankopen. Velen van onze bezoekers zochten nadien de bar op om na te praten met een frisse pint of een heerlijk glas wijn. Een avond om niet snel te vergeten

Zaterdag 19 oktober ging het tweede gedeelte van start van het wijkfeest. Het begon met in de namiddag de rommelmarkt. We waren tevreden met de opkomst ondanks dat er in de buurt ook rommelmarkten aan de gang waren. Vanaf 18 u kon men genieten van een fijn kaasbuffet met een uitgelezen assortiment aan kazen, mooi versierd met noten, droge en verse vruchten. En een assortiment aan broodjes. Opkomst 70 personen. De gezellig ingericht zaal zorgde er voor dat iedereen een fijne avond tegemoet ging. Om 20 u werd dan het startschot gegeven van de quizavond onder leiding van quizmaster Wim, bijgestaan door de juryleden Raymond en Nic.  11 ploegen met een 6 tal deelnemers konden hun parate kennis neerpennen als antwoord op 80 vragen, een fotoronde en een muzikaal gedeelte. Was het de Leffe die er voor zorgde dat we vele goede antwoorden kregen of was het de gedrevenheid van de deelnemers. Wie zal het weten.  Het werd een spannende strijd: Op de eerste plaats eindigde het B-team met 79 punten (van Pius X - Dassastraat), tweede werd Mariagaarde met 78 punten en met een gelijk aantal punten de Jeudige Charletjes met 78 punten. Toen de laatste ploegen rond 00.30 de zaal verlieten, konden we terugblikken op een geslaagde tweede dag.

Zondag 20 oktober. Het begon met de rommelmarkt, de opkomst was geweldig. Een komen en gaan van kijkers maar zeker ook van kopers. Nadat nog enkele zaken in orde werden gebracht voor het restaurant en het optreden van Ann Peersman in de namiddag, kon het restaurant om 12.15 van start gaan. Een lekkere soep bereid door onze eigen dames, en een heerlijk stuk zalm met fijne groenten of een bil en borststuk parelhoen in roomsaus en seizoengroenten, bereid door traiteur Bousez, konden de smaakpupillen zeker bekoren. Tot slot was er nog een spie Limburgse vlaai voorzien. Dit alles overgoten met een frisse witte wijn of een zachte rode, zorgde er voor dat iedereen tevreden was. Over de opkomst met 54 eters mochten we zeker niet klagen.
Vanaf 13.45 u bracht Ann Peersman met de eenakter  van de "De bloeiende wijngaard" ons  een fijn verhaal, om op zekere momenten stil te worden en ander moment een glimlach op de lippen te toveren.  
En voor wie nog lust had voor een versgebakken pannenkoeken, kon in de namiddag zijn gading vinden. Ondanks de crisis konden we ook voor een mooie tombola zorgen met 120 prijzen. De 180 loten gingen vlot van de hand zowel zaterdag tijdens de quiz als zondag tijdens het restaurant. Rond 16 u konden met sluiten met een hele schare medewerkers die zeer tevreden waren.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu