Verslag - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag

Wijkcomité > Wijkfeest 2015
WIJKFEESTEN 2015

Na de succesvolle kleinkunstavond met de "Nijghse vrouwen", werd er verder gevierd op 17 en 18 oktober.
Op zaterdag 17 werd er in de vroege morgen de refter van het college omgetoverd tot een gezellige zaal voor de kaasavond en de quiz. In de late namiddag werden de planken met heerlijke kazen, versierd met een overvloed aan fruit, geleverd; en konden onze vaste kaasdames de kaas versnijden en garneren. Alles werd in gereedheid gebracht om vanaf 18 u de kaasavond vlot te laten verlopen. Een assortiment kazen met vers fruit versierd, knapperige broodjes: alle deelnemers waren het eens: het smaakte geweldig. En daarbij nog een heerlijk glaasje wijn, wat moest men nog meer wensen.
In de namiddag werd ook de rommelmarkt geopend, maar helaas was de opkomst eerder laag. Dus alle hoop op zondag.
Om 20 u ging onze quiz van start, zoals elk jaar gebracht door quizmaster Wim met vragen allerlei, een logo ronde en een muzikaal gedeelte. 12 ploegen namen deel, wat het aantal deelnemers op een 68 personen bracht. De uitslag van de 3 eerste geven we u graag mee: 1ste plaats: Amnesia met 79 punten, 2d: de Hijsberen met 78 punten en op de 3de plaats De beroepsgokkers met 70 punten. Alle andere ploegen behaalden ook een mooi resultaat. Meedoen is toch belangrijker dan winnen. Hoewel ?! Iedereen kon naar huis met een mooi plantje. Rond 00.30 werd deze dag afgesloten.

Zondag 18 oktober werd eerst nog wat opgeruimd, tafels en stoelen herschikt en kon onze traiteur Peter met hulp van dames alles voorbereiden om het middagmaal vanaf 12 u vlot te serveren. Onze kroketten bakker van dienst kon zich met volle overgave aan zijn taak beginnen vanaf 10 u. Een heerlijke soep werd aan tafel geserveerd, het hoofdgerecht kon aan de buffettafel afgehaald worden. En nadien als toetje een heerlijk dessert.
De rommelmarkt die vanaf 10 u open was, kon snel rekenen op een groot aantal bezoekers. De verkoop van spullen ging vlot.
Om 16 u werden de wijkfeesten gesloten, en konden we terug zien op een succesvol 2015.

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu