Gezinsviering Kerst 2012 - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Gezinsviering Kerst 2012

Parochie > Kerkelijke activiteiten

Gezinsviering  2012


24 december ’12 vieren onze gezinnen Kerstmis in Xaverius. De viering wordt muzikaal opgeluisterd door de groep Trinidad. De opvolging oefent reeds want voor het begin van de viering speelt een jongen op de gitaar.

Er zijn weer kinderen aanwezig en onze ‘karekietjes’ zijn na een deugddoend kerstfeest ook met een mooi aantal aanwezig. Het is blij makend om mekaar hier weer samen te zien. Kerstmis is een tijd van samen vieren, ook als kerkgemeenschap.

De vlam van de paaskaars, teken van de verrezen Jezus, geeft het licht door aan de 4 kaarsen van de advent. Als laatste wordt de vijfde kaars, de Kerstkaars aangestoken. We herdenken immers deze avond dat Jezus voor elk van ons geboren is. Op die manier zijn Kerstmis en Pasen met elkaar verbonden.

Zoals elk jaar zingen we weer samen kerstliederen in Nederlandstalige versie. Juf Erica vertelt een mooi kerstverhaal, maar wel op haar eigen manier. Didier verhaalt voor ons het kerstverhaal naar deze tijd.
Enkele kinderen staan stil bij elke letter van VREDE. Zij lezen voor, hoe je vrede schrijft en wat elke letter voor ons kan betekenen.
Later krijgen we een vredewens mee. Kerstmis is een feest van hoop!
Op het einde van de viering krijgen we van Didier een klein kaarsje mee. Een verjaardagskaarsje voor een feesttaart. Opdat Kerstmis Licht en Hoop mag zijn.
Wat is Kerstmis voor ons vandaag? Dit kaarsje mag thuis branden… waar denken we aan? …. Aan wie denken we?.... Wat zou anders en beter kunnen?....

Als slot zingen we:
We wish you a merry Chrismas
We wish you a merry Chrismas;…
And a Happy New New Year!

Willen we er samen, elk op onze eigen manier een zalige Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar van maken!  


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu