Verslag en foto's - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Verslag en foto's

Wijkcomité > Wijkfeest 2017
WIJKFEESTEN 2017 
een succes over de ganse lijn

     Op vrijdag 6 oktober werd het startschot gegeven voor het jaarlijks terugkerend wijkfeest. We begonnen met het optreden van de 6 koppige groep Voice Male. Zes mannen in kostuum brachten met het programma "Nedertalers" een rijk overzicht van Vlaamse en Nederlandstalige liederen. Van onze noorderburen werden er liederen van Marco Bossato, Doe maar, Peter Koelewijn, Luv gebracht, Van onze eigen Vlaamse artiesten mochten we genieten van liederen van K3, De Kreuners, Yasmine, Urbanus, The scene, en natuurlijk niet te vergeten werd er ook een ode gebracht aan onze eigen Strangers
Ongelofelijk wat deze groep met enkel mondklanken kan teweeg brengen in zang en ook in begeleidende geluiden. Het werd een prachtige avond waarbij het publiek fors applaudisseerde en mee zorgde voor de ambiance.
Maar de wijkfeesten zijn nog niet ten einde. 

     Na een tweetal weken rust (?) ging op zaterdag 21 en zondag 22 oktober het tweede gedeelte van ons wijkfeest van start.
Zaterdag gans de dag onze bekende rommelmarkt. Al om 9 u stonden de eerste kopers aan de deur. Een uur te vroeg ! Maar vermits alles toch klaar was, lieten we deze om 9.30 u binnen. Vele snuisterijen gingen vlot van de hand, en om 15.30 u bij sluiting was er een hele hoop verkocht.
's Avonds was er onze tradionele kaasavond. Een heerlijk palet aan kazen en fruit stonden klaar om de 60 aanwezigen te verwennen. Zoals elk jaar werd ook dit jaar weer een beroep gedaan op de Kaaspoort om dit heerlijk en fijn buffet te leveren. Niets dan tevreden mensen.
Vanaf 20 u werd dan van start gegaan met de tradionele wijkkwis. Een tiental ploegen van 6 personen hebben zich ingeschreven. Voor velen was hij dit jaar wel een beetje aan de moeilijke kant. Maar de vraag blijft wat is moeilijk ? We hopen dat jullie iets bijgeleerd hebben en toch nog een ontspannende avond doorbrachten. Iedereen is wel met een prachtige plant naar huis gegaan. Met dank aan Jan Merckx om de bloemen te leveren.
Zondagmorgen startte de rommelmarkt om 10 u en liep door tot 15.30 u. Ook nu daagden vele kopers op en was het een komen en gaan.

     Vanaf 12 u opende het restaurant. Onze traiteur van dienst Peter zorgde ook dit jaar weer voor een fijne maaltijd om duimen en vingers af te likken. Een trio van zalm als voorgerecht, eendenborstfilet met sinaasappelsaus en heerlijke kroketten gebakken door onze eigen Anton, en een fijn dessert met crumble met bosbessen en een ijsbolletje maakte het geheel af. Een 60 tal aanwezigen genoten van deze fantastische maaltijd. Dank zij ons sponsors konden we ook dit jaar weer een tombola voorzien met mooie prijzen.
Rond 14 u gingen de meeste aanwezigen naar huis, of brachten nog een bezoek aan de rommelmarkt. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu