Kleinkunstavond 3 oktober - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kleinkunstavond 3 oktober

Wijkcomité > Wijkfeest 2014

Wijkfeest 2014

Concert Guido Belcanto


Op vrijdag 3 oktober was het drummen aan de ingang van de polyvalente zaal van het Xaveriuscollege. Niet minder dan 150 liefhebbers voor het optreden van het concert van Guido Belcanto  met "zo goed als alleen" stonden aan te schuiven.
Guido als zanger en  zich zelf  begeleid op gitaar en mondharmonica, werd bijgestaan door Lieven, met keyboard, gitaar en accordeon, en Nicolaas op contrabas.

Guido bracht een kleurrijk palet van liedjes. Wie kent immers niet de liedjes: "de vrouw van de bakker", ik ben niet de man die je zoekt", "een SMS of 3", een vriend, "ik zal mijn hart willen geven",hallo goedendag", "Rome", "de pechstrook van het leven". Allemaal geweldige liedjes met een inhoud. Na een 40 tal minuten was er een pauze. Door de warmte in de zaal was de nood groot om een frisse pint, fruitsap of een wijntje. De "bardames" hadden veel werk om iedereen te voorzien van drank. Maar zo geroutineerd als ze zijn, verliep alles vlot, en was het wachten tot een minimum herleid.

Het tweede deel kon nu beginnen, en Guido bracht een medley van diepere songs en meezingers ten gehore. Dit hoorden we aan de talrijke fans die aanwezig waren in de zaal. Er werd meegeklapt en gezongen. Na het optreden werden er maar steeds bisnummers gevraagd: "de botsauto's, vlammetjes". Het was een geweldig concert. Als toemaatje kwam  Guido's zoon de laatste nummers mee begeleiden op zijn gitaar. Een geweldig slot van dit concert.
De verkoop van cd's en boeken verliep zo vlot, dat alles in een mum van tijd uitverkocht was.
Bedankt Guido voor deze fijne avond. Om middernacht konden we de zaal afsluiten, en waren de organisatoren tevreden. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu