50 jaar priesterwijding Cor Beckers 2013 - Xaveriusparochie-wijkcomite

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

50 jaar priesterwijding Cor Beckers 2013

Parochie > Parochie Activiteiten

Gouden priesterjubileum van Cor Bekers, msc  
in  Sint-Francisus Xaveriusparochie


Met de eerste lentezon die dit jaar echt doorbrak vierde Cor Bekers msc  op zondag 14 april samen met zijn familie en vele genodigden  zijn gouden priesterjubileum in onze kerk. Het was een zeer bijzondere viering waarin  we als  een echte geloofsgemeenschap in verbondenheid met de Heer mochten meevieren, zingen en  bidden.
Tijdens de eucharistie bracht Cor als docent-sacrale-dans leven in de viering bij de intrede en de voorbeden, bij het Onze Vader en de Vredeswens, na de communie. Bij de aanvang van de viering heeft hij achttien groepen van aanwezigen vernoemd. Met een spontane alleluia hebben zij die oproep beantwoord. De intredezang gebeurde op de tonen van het gekende lied van Huub Oosterhuis: “Wek uw kracht en kom ons bevrijden”  De eerste lezing was gekozen uit het boek Jona en pater Cor wist vanuit deze lezing zijn levensverhaal te verbinden als missionaris  in Congo en nu in Vlaanderen.
In augustus werd ik door kardinaal Etsou Frederic benoemd tot pastor van de centraal gelegen parochie St.Pierre Claver in Mbandaka -stad. Het kwam me over als een bemoedigende keuze van de Afrikaanse bisschop. Gedurende 12 jaar was ik heel graag pastoor van deze 20.000  koppige parochie. Maar op 3 maart 1989 slokte de vis mij weer op bij een ernstig moto-accident en spuwde mij terug uit in Vlaanderen. Na een lang rouwproces, mocht ik mij gedragen weten door zoveel levende gemeenschappen.
Naar de geest van het evangelie...
Jezus, de Levende  staat te midden van zijn volgelingen. Hij geeft ons zijn Geest (Ruach,adem) en vraagt ons zijn werk voort te zetten. Maar hoe moeten wij dat doen? Hoe geeft de Levende ons wat wij nodig hebben om 'vissers van mensen' te worden?
Gedurende 18 jaren was ik parochievicaris in Deurne en Wommelgem! Medewerker in het Fiat -apostolaat! Nu ik in het land van de pensioenjaren ben, kom ik in parochies voor zondagsvieringen; vooral in de pastorale eenheid van O.-L.-Vrouw van het H. Hart, Sint -Franciscus Xaverius en de Heilige Drievuldigheid. Ik  ben coördinator van meditatiegroepen in de provincie Antwerpen, begeleider van Lourdesbedevaarten...en ik blijf actief in de sacrale danswereld.Om jullie even te doen glimlachen: als amateur elektricien breng ik nu en dan licht in onze gemeenschap!
Hoe probeer ik al die taken te doen?
Ik probeer de kwaliteiten van het Hart van Jezus in mijn taken zichtbaar te maken en daarvoor bid ik de Heer om mij te blijven inspireren...
Heer Jezus, ik dank U omdat ik mij gedragen weet door zoveel gemeenschappen, in eigen
msc-gemeenschap, in de stille meditatiegroepen,Sant' Egidio, Poverello - Deurne, charismatische vernieuwing, interreligieuze meditatie, in de cenakelgroepen, bij de vrienden van de sacrale danswereld, in zoveel eucharistievieringen waarin ik mocht voorgaan in het Afrikaanse continent en hier bij ons. Lieve Vrouw van het heilig Hart, help ons te leven zoals gij, in de liefde van uw Zoon, opdat zijn rijk kome; en toon dat gij onze Moeder zijt. Amen.

Na de slotzang van de viering: " Wij gaan weer verder, vol van hoop, de ongebaande wegen " mocht de jubilaris  hartelijke gelukwensen ontvangen van zijn familie en van zoveel mensen die hem in hun hart dragen en toegenegen zijn als priester in hun midden. Daarna kon men pater Cor nog ontmoeten tijdens de receptie in onze parochiezaal, hij straalde van geluk op deze mooie lentedag. Van harte proficiat Cor met uw  50 j. jubileum als priester in Gods wijngaard.
" Moge de Heer u zegenen en beschermen, moge de Heer het licht van zijn gelaat over u doen schijnen en u genadig zijn, moge de Heer u zijn gelaat toewenden en u vrede geven."
(Priesterzegen uit Numeri 6, 22-26).

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu